Monday, January 22, 2007

Viikonloppu

Viikonloppu vilahti aivan liian nopeasti ohi. Lauantaipäivä meni Moodlekurssia pitäessä kolmen kollegan kanssa. Olemme pitäneet samalla porukalla oppimisympäristökursseja opettajille vuodesta 2002 lähtien. Paljon on opettajien tietotekninen osaaminen tässä ajassa lisääntynyt. Ensimmäisillä kurssikerroilla piti joillekin neuvoa korpulle tallentamista. Nyt alkaneella kurssilla hyvin monella osallistujalla oli jo omia kurssiympäristöjä ja aikaisempaa käyttökokemusta eli liikkeelle päästään paljon nopeammin kuin ennen.

Viikonlopun vapaaseen osaan kuului avantouinti sekä lauantaina että sunnuntaina. Se tuntui tosi hyvältä, kun täällä on nyt kunnon pakkanen. Teen avantoreissut yhdessä ystäväni kanssa ja toistelemme uinnin jälkeen: "Voi kylläpä se piristi. Tuntuupa hyvältä!"

Seuraavaksi yritän keksiä sanottavaa blogien opetuskäytöstä, mutta se vaatii vielä kypsyttelyä.

3 comments:

kollega said...

Oli todella mukava, rauhallinen ja iloinen ryhmä. Laskeskelin, että tämä on 6. kuuden päivän kurss; niiden lyhytkurssien lukumäärää en enää muista.

Minulla ei ole blogia, mutta roikun päivittäin useissa eri blogeissa - niin varmasti tässäkin.

KimmoL said...

Voin jakaa nuo tietotekniikan opettamisen kokemukset Lotviksen kanssa. Opettajat ovat yleisesti ihan innostuneet mahdollisuudesta käyttää verkkoja opetuksessa. Nuoret viettävät yhä enemmän aikaa mesessä kommunikoiden tai verkossa vaellellen. Koulun pitää mennä sinne, missä nuoretkin ovat. Television opetusohjelmien aika alkaa olla ohi, nyt tarvitaan netin mahdollistamaa vuorovaikutteisuutta oppilaan ja opettajan välille.

Verkkopaula said...

Taas upea blogi on syntynyt. Onnea Lotvis !
Jatkaisin tuosta Kimmon toteamuksesta " Nuoret viettävät yhä enemmän aikaa mesessä kommunikoiden tai verkossa vaellellen. Koulun pitää mennä sinne, missä nuoretkin ovat." Näin se juuri on. Ihmisten elämä muuttuu yhteiskunnassa, niinpä opetuksenkin kannattaa seuratta trendejä, joista on hyötyä tietojen ja taitojen oppimiseen. Kiinnostus ja innostus lisäävät oppimista. Jos verkko on luontainen kommunikoinnin väline vapaa-ajalla, miksi ei myös oppimisvälineenä, kunhan siihen annetaan mahdollisuus... -aki ohjaaja