Tuesday, January 23, 2007

LearnLinc-kokous

Kuulun työryhmään, joka miettii Lapin verkkokoulun vakiinnuttamista. Meillä piti olla tänään puolilta päivin kokous oikein livenä, mutta täällä on nyt reilusti pakkasta ja Kemijärveltä pitkä matka. Kokous päätettiinkin pitää virtuaalisesti verkossa LearnLincin välityksellä. Jää siinä monta kg hiilidioksidia ilmakehään joutumasta. Kokeilenpa ymmärtääkö tämä alaindeksin, CO2. Ainakin esikatselussa hiilidioksidi näytti asiallisesti kirjoitetulta.

Kirjaudumme kaikki LearnLincissä kokoushuoneeseen ja alamme käsitellä asioita tavalliseen tapaan. Puhekuri säilyy nokatusten oloon verrattuna paremmin, koska saamme äänemme kuuluviin vasta puheenjohtajan annettua puheenvuoron. Virtuaalikädellä voi tosin aktiivisesti puheenvuoroja pyytää.
LearnLinc on minulle entuudestaa tuttu, koska olen opettanut sen välityksellä jo monta kurssia. Videoneuvottelulaitteisiin verrattuna LL on hieno juttu. Olen opettanut videoneuvotteluna kemiaa ja opiskelijat pyysivät koko ajan suurentamaan fonttia. Lopulta se oli niin suuri, että reaktio mahtui vaivoin yhdelle sivulle. LL:ssä opiskelijat näkevät omalta koneeltaan normaalikokoisen fontin. Vuorovaikutuskin onnistuu minulta LL:ssä videoneuvottelua paremmin. Saan helpommin suoran kontaktin opiskelijoihin. Videoneuvottelussa ryhmä usein valitsi epävirallisesti jonkun puhemiehekseen. Toiset kuiskailivat puhemiehen välitettäväksi viestejä ja pysyivät itse hiljaisina. Opettaja voi jakaa LL:ssä dokumentin ja kun opiskelijalla on puheenvuoro, hän voi täydentää sitä aivan kuin se olisi hänen omalla koneellaan. Opiskelija voi esitellä työnsä, kun hän avaa sen omalta koneeltaan ja opettaja jakaa sen kaikkien nähtäväksi.

4 comments:

-aki said...

Hienoa toimintaa, suoraan verkossa! LearnLinc ei ole tuttu itselleni, mutta sain hyvän kuvan ohjelman mahdollisuuksista. Eikö olisi vielä upeampaa, jos kuulisit kaikki nuo kuiskaukset? Siellä kun ne opettajalle herkulliset ihmettelyt ovat...

Lotvis said...

Tosi on, että kuiskaukset eivät kuulu. Kokouksessa on ok, että osa mutinoista suodattuu pois. Oppitunneilla toivoisin tosiaan kuiskausten kuuluvan. Kun oppilaalla on puheenvuoro, niin opettajankin ääni kuuluu eli vuorokeskustelun ei tarvitse olla pelkkää nappulan painelua. Vaatii se kuitenkin opiskelijalta hiukan rohkeutta ja aktiivisuutta pyytää puheenvuoro. Chat on kyllä tuntien aikana aktiivisessa käytössä ja siellä ilmenee joskus muutakin pulinaa kuin oppiaineen ihmettelyä.

Ville said...

Löytyyköhän LearnLinkistä jotakin demo-pohjaa?

Lotvis said...

LearnLinciin pääsee tutustumaan osoitteessa:
http://www.tokem.fi/learnlinc/
En ole varma demosta, mutta tietoa kuitenkin.