Thursday, January 25, 2007

Kauhea tuuli

Kemissä oli eilen niin kauhea tuuli, etteivät laivatkaan satamaan päässeet enkä minä mereen uimaan. Toissapäivänä oli lämpötila -24°C ja avanto tuntui tosi herkulta. Eilen tuuli pakotti minut uimahalliin pitkästä aikaa ja kyllä kloorivesi merelle häviää. Uimalakki puristi punaisen vanteen otsalle, silmät punoittivat laseista huolimatta ja nahkaa joutui kynsimään kuin Jörn Donner aikoinaan telkkarissa.
Olen hidas ja vastahankainen osallistumaan keskusteluihin netissä, mutta eilen pusersin viestiä tärkeänä pitämästäni asiasta. Lapin läänissä on menneillään Lapin toisen asteen verkkokoulu -niminen ESR-hanke etäopetuksen edistämiseksi. Hanke päättyy lokakuussa 2007 ja nyt pitäisi ottaa kantaa ja keskustella toiminnan vakiinnuttamisesta.
Olen ollut mukana tässä hankkeessa ja sen edeltäjässä, joten tottakai velvollisuuteni on nyt puhua tai sitten vaieta iäksi.
Työelämä on osoittanut, että tärkein kouluaine on ollut äidinkieli. Tarvitsen päivittäisessä työssäni enemmän suomen kieltä kuin matikkaa. Nytkin ryhdyn miettimään sanottavaa vakiinnuttamisesta.

2 comments:

KimmoL said...

Vakiinnuttakaa ihmeessä verkkokoulunne. Melko vauhdilla koulut pienenevät ja jokaiselle opinhaluiselle pitäisi löytää opetusta maantieteestä huolimatta. Suora yhteys oppilaan näytölle voi olla jopa parempaa kuin liitutaulu luokan edessä. Ainakin kaikki ovat hereillä...

-aki said...

Rohkeasti eteenpäin ja vakiinnuttamaan verkkokoulunne. Verkko-opetuksen toimintakulttuuri on vielä ehkä uutta ja osalle vierasta, mutta askel vakiinnuttamiseen kannattaa ehdottomasti ottaa. Paluuta vanhaan ei enää ole... -aki ohjaaja